Werken in het Thorax Centrum Twente

In het Thorax Centrum Twente werken onze vakmensen met hart en ziel in heel uiteenlopende banen aan de gezondheid van hartpatiënten. Thorax Centrum Twente is verbonden aan Medisch Spectrum Twente en behoort tot de top van de Nederlandse hartcentra. 

In 1997 kreeg MST de goedkeuring om een nieuw hartcentrum op te zetten. Twente was een ‘witte vlek’ in Nederland, want een hartcentrum in deze regio was er nog niet. In september 2004 werd het Thorax Centrum Twente geopend en vond de eerste hartoperatie plaats. Inmiddels behoort TCT tot de top van de hartcentra in Nederland. Vorig jaar bezochten meer dan 23.000 mensen de polikliniek en zijn 3.785 patiënten opgenomen.

MedTech innovaties

Innovaties in medische techniek worden in de praktijk gebracht en werpen hun vruchten af. Zo past TCT steeds vaker minimaal-invasieve hartchirurgie toe. Dat is hartchirurgie via een kleine incisie. Fysiek minder ingrijpend voor de patiënt, die vaak sneller herstelt dan bij een open hartoperatie waarbij het borstbeen opengemaakt wordt. Andere toonaangevende ontwikkelingen zijn bijvoorbeeld de linker bundeltakpacing voor patiënten met hartfalen en een nieuwe ablatietechniek bij de behandeling van hartritmestoornissen.

Positieve Gezondheid

Beweging en zelfregie op gezondheid moeten onnodige (vervolg)opnames voorkomen. TCT zet in op Positieve Gezondheid. Dat geldt natuurlijk ook voor collega’s. Je moet fit en vitaal zijn om dit betekenisvolle werk goed en met plezier te kunnen doen en vol te houden. MST inspireert, motiveert en ondersteunt collega’s met een vitaliteitsprogramma. TCT ontwikkelde een gedragscode met het oog op een veilige en vertrouwde werkomgeving, waarin collega’s zich onderdeel voelen van een team en elkaar durven aanspreken op omgangsvormen en gewenst en ongewenst gedrag.

Ervaringen uitwisselen

Met regelmaat en op verschillende manieren worden ervaringen, kennis en informatie uitgewisseld. Twee keer per jaar wordt een medewerkersbijeenkomst georganiseerd waar o.a. nieuwe technieken en behandelmethodes worden gepresenteerd. TCT is een ziekenhuis op zich en tegelijk onderdeel van MST. Voor alle medewerkers is er binnen het eigen vak, binnen TCT en MST-breed, ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding. Soms is het juist goed even stoom af te blazen. Met een collega of met het hele TCT-team tijdens sociale activiteiten die met regelmaat georganiseerd worden.

Klik hier voor het organogram van het TCT.

Vacatures

Voor de actuele vacatures ga naar https://werkenbijmst.nl/

Werken bij TCT