Services

Omdat het Thorax Centrum Twente gastvrijheid en service naar patiënten erg belangrijk vindt, bieden wij diverse service mogelijkheden. Zo bestaat de mogelijkheid om patiënten thuis op te halen die door extern verwijzend cardiologen naar het TCT zijn verwezen voor een ingreep. Deze service is speciaal voor patiënten die buiten de regio Twente wonen.

Tevens is het voor familieleden van patiënten die een hartoperatie moeten ondergaan en die wonen buiten de regio Twente, mogelijk om tijdens de opname te overnachten in één van onze twee appartementen. Wij hopen met onze services onze patiënten nog beter van dienst te kunnen zijn.

Patiëntenvervoer

Patiënten (en hun partner) die problemen hebben met het vervoer naar Enschede en die buiten de regio Twente wonen, kunnen van huis worden opgehaald door een auto met chauffeur. Zij worden vervolgens begeleid naar de verpleegafdeling waar de opname en evt. screening plaatsvindt.

Indien u gebruik wilt maken van deze gratis service, dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met de chauffeur Ron Polman. U kunt hem bereiken via 06 – 46 27 82 47 of via r.b.polman@mst.nl.

Patiënten die na hun ingreep worden ontslagen uit het Thorax Centrum Twente (buiten de regio Twente wonen) en geen vervoer hebben, kunnen tevens door de auto met chauffeur naar huis gebracht worden. Dit kan geregeld worden via de verpleegafdeling.

Appartement Kortenaerstraat
Appartement Boulevard 1945

Verblijven in een appartement

Voor familieleden van patiënten die buiten de regio Twente wonen, bestaat de mogelijkheid om tijdens de opname te overnachten in één van de twee appartementen. Dit is voornamelijk bedoeld voor de (kritische) dagen; de dag van opname, operatie en verblijf op de Intensive Care-afdeling (indien alles ongecompliceerd verloopt zijn dat totaal 3 dagen).

Indien een langer verblijf op de Intensive Care noodzakelijk is, kan men in overleg de logeermogelijkheid verlengen. De logeermogelijkheid kan uitsluitend in overleg met de planningssecretaresse Thoraxchirurgie geregeld worden, telefoonnummer (053) 487 6184.

De afgelopen jaren behandelden de hartchirurgen in Enschede steeds meer patiënten die niet uit de directe omgeving kwamen. Voor familieleden van deze patiënten betekent het dat ze veel tijd kwijt zijn met reizen of moeten verblijven in een hotel. Om deze mensen optimale service te kunnen verlenen, hebben de hartchirurgen het initiatief genomen dicht bij het ziekenhuis twee appartementen te kopen. Beide appartementen (Kortenaerstraat en Boulevard 1945) zijn van alle gemakken voorzien. De ervaringen zijn zeer positief. De woningen, die tegen een geringe vergoeding beschikbaar zijn, zijn voortdurend volgeboekt. Familieleden die van de voorziening gebruik maken, zijn blij dat ze in een huiselijke omgeving dicht bij hun dierbare kunnen zijn.

 

Patientenservice