dr. T. Plonek

Cardio-thoracaal chirurg

Na mijn studie geneeskunde (2010) ben ik in het Wroclaw Medical University Hospital in Polen, opgeleid tot cardio-thoracaal chirurg (2017). Ik heb tijdens mijn opleiding een stage minimaal invasieve mitralisklep chirurgie en aortachirurgie gevolgd in Bad Neustadt, een stage offpump bypass chirurgie en TAVI gevolgd in het AMC en een stage minimaal invasieve mitralisklep- en aortaklepchirurgie in het Deutsches Herzzentrum München.

In 2016 ben ik gepromoveerd aan de Wroclaw Medical University en in 2022 heb ik mijn habilitatie gehaald. Van 2018 tot 2020 werkte ik als fellow in OLVG Amsterdam waarbij ik mij speciaal richtte op het uitbreiden van mijn vaardigheden in de minimaal invasieve cardio-thoracale chirurgie. Ik was betrokken bij onderzoeken naar aorta-aandoeningen en werkte samen met technisch geneeskundigen om nieuwe diagnostische technieken te ontwikkelen voor patiënten met aandoeningen van de aorta.

In 2020 ben ik toegetreden tot de Coöperatie Thorax Centrum Twente, MST.
Sinds 2022 ben ik Europees specialist cardio-thoracale chirurgie (Fellow of the European Board of Cardio-Thoracic Surgery – FEBCTS cardiac).

In verband met mijn wetenschappelijke werk heb ik twee Europese prijzen gewonnen:

  • Best Young Cardiac Surgeon Award: 2016, European Society for Cardiovascular Surgery
  • Hans G. Borst Award: 2017, European Association for Cardio-Thoracic Surgery 

Aandachtsgebieden:

Naast de reguliere hartchirurgie focus ik me op minimaal invasieve hartoperaties, bypass operaties op kloppend hart en aortachirurgie.